Prekladač / Translator
  • enfrplitdehurusk
    Nástroj na preklad stránky do iného jazyka pomocou aplikácie Google Translator
    
predošlá | 1 | ďalšia

PROCESNOPRÁVNE SÚVISLOSTI MODELOV UNIFIKOVANÉHO ALTERNATÍVNEHO RIEŠENIA SPOROV V ŠPORTEMagOff 

Autor sa v predkladanom príspevku pokúša priblížiť možnosti unifikovaného riešenia sporov v športe, to aj vo svetle subjektov, ktoré by unifikovaný systém riešenia sporov mohli športovej obci predložiť. Prezentuje pozitíva a negatíva takejto možnosti, pričom sa zamýšľa nad procesnoprávnymi vlastnosťami takto zvoleného modelu riešenia sporov v športe, to predovšetkým vo svetle aktuálnej zákonnej úpravy ako aj už existujúcej úpravy riešenia sporov v športe na zväzovej úrovni.
Čítajte viac...

Príspevky za zásluhy v oblasti športuMagOff 

Cieľom tohto príspevku je poukázať na zmeny v odmeňovaní úspešných športovcov so štátnym občianstvom Slovenskej republiky a to formou príspevkov, či už jednorazových alebo mesačných. Samotný príspevok poukazuje aj na zmenu právnych predpisov v otázkach odmeňovania úspešných športových reprezentantov podľa novej právnej úpravy po 1. januári 2020 a rozdielov medzi jednotlivými príspevkami.
Čítajte viac...

SÚČASNÝ STAV A MOŽNOSTI ELIMINÁCIE DIVÁCKEHO NÁSILIA MagOff 

Divácke násilie predstavuje niekoľko desaťročí pretrvávajúcu negatívnu stránku športových podujatí. Významne sa prejavuje najmä pri futbalových zápasoch. Slovenská republika pri jeho riešení vychádza z európskej legislatívy a dobrej praxe iných krajín. Napriek stále prísnejším opatreniam sa však nedarí tento jav eliminovať a je nevyhnutné hľadať riešenia aj v moderných technológiách, ktoré môžu mať preventívny efekt, ale tiež môžu významne pomôcť pre represii. 

Čítajte viac...

REPORTÁŽ Z KONFERENCIE "ŠPORT A MÉDIÁ 2019"MagOff 

Prinášame Vám reportáž z konferencie Šport a médiá 2019, ktorá sa konala v dňoch 3. - 4. apríla 2019 v konferenčných priestoroch X-BIONIC® SPHERE.
Čítajte viac...

VZNIKNE TROJKA? A AKÁ?MagOff 

Tento text vznikol trochu na objednávku. Vlastne na dve. Prvý raz, keď sme s riaditeľom RTVS Jaroslavom Rezníkom doriešili komplikácie okolo diskusie o vzniku samostatného Slovenska, len tak mimochodom prehodil, že pravidelne píšem o športe a možno by som mu mohol poslať pár poznámok, aká je moja predstava o televíznom športovom programe. Poslal som.

Doteraz nemám spätnú reakciu.

Druhý raz, keď som tento príbeh spomenul Peťovi Sepešimu a on prejavil záujem o ten text. Tu je jemne prepracovaný, nie však konečný.

Čítajte viac...

SPOLOČNE SME SILNEJŠÍMagOff 

Prinášame vám hodnotný autorský príspevok Michala Trška - redaktora vydavateľstva Petit Press a webu sportinak.sk
Príspevok bol inšpirovaný účasťou a diskusiami na konferencii "Šport a médiá 2019".

"Vzťah médií a športového prostredia by sa mal zmeniť.
Obe strany by veľmi potrebovali partnerstvo vo vzájomnom win win postavení, aké tu momentálne nie je a obom stranám by veľmi prospelo."

Čítajte viac...

ÚVODNÉ SLOVO ZA UČPS TÍM KU KONFERENCII „ŠPORT A PRÁVO 2019“MagOff 

Prinášame Vám úvodné slovo konferencie "ŠPORT a PRÁVO 2019", ktoré za UčPS tím pripravili nielen pre účastníkov konferencie ale pre celú športovú obec Peter Potásch.

Čítajte viac...

VYUŽÍVANIE ELEKTRONICKÉHO MONITORINGU PRI TRESTNÝCH ČINOCH SPÁCHANÝCH NA VEREJNÝCH (NIELEN ŠPORTOVÝCH) PODUJATIACHMagOff 

Cieľom článku je priblížiť rozsah a možnosti využitia elektronických monitorovacích prostriedkov v prípadoch uloženia zákazu účasti na verejných športových podujatiach či už ako trestu alebo obmedzujúceho opatrenia alebo preventívne ako povinnosti alebo obmedzenia. Od zavedenia možnosti elektronického monitoringu v podmienkach Slovenskej republiky (od 01.01.2016, kedy nadobudli účinnosť všetky články zákona č. 78/2015 Z.z. o kontrole výkonu niektorých rozhodnutí technickými prostriedkami a o zmene a doplnení niektorých zákonov) až doposiaľ, neboli v trestnom konaní použité tieto technické prostriedky v priebehu prípravného konania, súdneho konania ani výkonu trestu ani raz, hoci trest zákazu účasti na verejných podujatiach bol právoplatne uložený páchateľom trestných činov už v niekoľkých desiatkách prípadov. Prostredníctvom dvoch paradigiem poukážeme na možné využitie elektronického monitoringu už v prípravnom konaní ako aj v prípade konania o návrhu na schválenie dohody o uznaní viny a prijatí trestu.
Čítajte viac...
  • Pre využívanie týchto funkcií musíte byť prihlásený
  • Pre využívanie týchto funkcií musíte byť prihlásený
  • Pre využívanie týchto funkcií musíte byť prihlásený
  • Pre využívanie týchto funkcií musíte byť prihlásený
  • Pre využívanie týchto funkcií musíte byť prihlásený

Online prenos

Udalosti a podujatia

  • Žiadne udalosti