Prekladač / Translator
  • enfrplitdehurusk
    Nástroj na preklad stránky do iného jazyka pomocou aplikácie Google Translator
    

Tlačová správa - VIII. ročník konferencie Šport a právo 2019 NEPREČÍTANÉ 

     
    Článok bol nastavený ako .
    21.09.2019Spracoval: Ing. Simoneta Sepešiová
    PencilPridaj
    Pre využívanie tejto funkcie musíte byť prihlásený.
    PencilPošli PencilTlač

    ôsmy ročník konferencie Šport a právo (2019) zaujme odbornú aj laickú športovú verejnosť témami, účastníkmi a spôsobom diskusie. V čase valiacej sa tsunami sľubov, zrodu nových zdrojov a projektov neraz na hrane zákona či za ňou vnáša do športovej obce vecnú diskusiu a nutný kontext športového života medzi mantinelmi paragrafov a vo vyhranenom čase pred parlamentnými voľbami.

    Profesionálne moderované okrúhle stoly – 1. Ako ovplyvňujú paragrafy fungovanie športových zväzov?, 2. Šport na úrovni samosprávnych krajov, miest a obcí; kde sme a kde by sme chceli byť?, 3. Čím sa pokúsia politické strany zaujať voliča v rámci svojich politík v oblasti športu?, 4. Nové projekty v slovenskom športe - prezentácie športových projektov, 5. Vymožiteľnosť práva v športe – s exkluzívnymi a v problematike zasvätenými hosťami sú zárukou objektívnych a zaujímavých debát o tom, čo skutočne hýbe slovenským športom a nie najmä jeho zákulisím. 

    Súčasťou programu konferencie je aj exkluzívna prezentácia na tému „Šport, srdce a rozum”, ktorú pre túto konferenciu pripravil Vlado Synek - jeho profil je na stránke: http://www.ministerstvostastia.sk/.

    Organizátori a hostia konferencie vedia, že Slovensko potrebuje poctivú pluralitnú odbornú diskusiu zameranú na podstatu veci, argumenty a fakty, a nie na zneváženie diskusného partnera.

    Na konferenciu Šport a právo 2019 sú okrem odbornej verejnosti pozvaní aj zástupcovia Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR, viacerých národných športových zväzov (basketbal, futbal, taekwondo, plávanie, tanečný šport) a zástupca Učenej právnickej spoločnosti. 

    Účasť na okrúhlom stole Šport na úrovni samosprávnych krajov, miest a obcí;  kde sme a kde by sme chceli byť? prisľúbili Peter Antal (primátor Mesta Žiar nad Hronom, poslanec Národnej Rady SR), Daniel Jendrichovský (športový manažér basketbalového klubu Young Angels Košice a člen výkonného výboru SBA), Miroslav Kollár (výkonný viceprezident Únie miest Slovenska a primátor Mesta Hlohovec) a Jozef Turčány (výkonný podpredseda Združenia miest a obcí Slovenska)

    Účasť na okrúhlom stole Čím sa pokúsia politické strany zaujať voliča v rámci svojich politík v oblasti športu? prisľúbili poslanci NR SR Ladislav Balódi (Most-Híd), Jozef Burian (Smer-SD), Jozef Mihál (Spolu – občianska demokracia), Richard Sulík (Sloboda a solidarita) a Dušan Tittel (SNS).

    Názov konferencie: Šport a právo 2019

    Termín konania: 3. - 4. októbra 2019

    Miesto konania: konferenčné priestory hotela Aquacity v Poprade

    Hlavný organizátor: Učená právnická spoločnosť o. z.

    Hlavný partner: Slovenský futbalový zväz

    Informácie o príprave, programe konferencie a možnosti prihlásenia nájdete na stránke UčPS: http://www.ucps.sk/Pozvanka_na_konferenciu_Sport_a_pravo_2019.

    Komentáre
    Buďte prvý/á, kto napíše svoj komentár…
    Komentáre sú dočasne prístupné len pre registrovaných používateľov. V prípade, ak máte záujem pridať komentár k článku, prihláste sa (zeregistrujte sa).
    Prihlásenie
    Pre pridanie komentáru sa musíte prihlásiť…
    • Pre využívanie týchto funkcií musíte byť prihlásený
    • Pre využívanie týchto funkcií musíte byť prihlásený
    • Pre využívanie týchto funkcií musíte byť prihlásený
    • Pre využívanie týchto funkcií musíte byť prihlásený
    • Pre využívanie týchto funkcií musíte byť prihlásený

    Online prenos

    Udalosti a podujatia

    • Žiadne udalosti